AKTUALNO

Zaključna konferenca projekta Bio Experience

Vse zainteresirane vabimo na zaključno konferenco, ki bo v sredo, 25. februarja 2015 v Centru BIO Doživetje v Renkovcih.
Vljudno vabljeni!

pdf ...

Ogled dobrih praks v Porabju na Madžarskem

Dne 1. februarja 2015 je RA Sinergija izvedla ogled dobrih praks v Porabju, v Železni županiji na Madžarskem. Obiskali smo Küharjevo spominsko...
Slovenski regionalno razvojni sklad

Projekt Bioexperience je bil pred-financiran s sredstvi Slovenskega regionalnega razvojnega sklada iz Ribnice, in sicer v višini 98.042,48 EUR.

 

CENTER BIO DOŽIVETJE

V okviru projekta sta se vzpostavila dva Bio učna centra, eden na slovenskem in drugi na madžarskem.

Bio učni in logistični center, Renkovci, Slovenija

Bio učni in logistični center se nahaja v kraju Renkovci v občini Turnišče. V učnem in logističnem centru BIO prehrane in izdelkov je urejen skupni prostor (učilnica) za teoretične in praktične predstavitve, delavnice, usposabljanja in razna srečanja; demonstracijska kuhinja, kjer bodo s pomočjo strokovnjakov prikazane značilnosti in prednosti ekoloških izdelkov ter načini pravilne uporabe in priprave hrane iz teh izdelkov; knjižnica s strokovno literaturo s področja ekološke pridelave hrane, uporabe take hrane v vsakdanjem življenju, zdravega načina življenja ipd. V okviru centra so urejeni tudi prostori za skladiščenje žitaric, pakiranje in odpremo izdelkov ekoloških kmetovalcev.
Bio učni in demonstracijski center, Szalapa, Madžarska

Bio učni in demonstracijski center v naselju Szalapa pri Zalaszentgrótu na Madžarskem je namenjen izvajanju različnih usposabljanj, delavnic, srečanj, teoretičnih in praktičnih predstavitev, informiranju in osveščanju o ekološki pridelavi, certificiranju izdelkov in ekološki ponudbi nasploh.

Oba Bio centra predstavljata tudi točki na turistični poti Bio doživetje.
 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se