AKTUALNO

Zaključna konferenca projekta Bio Experience

Vse zainteresirane vabimo na zaključno konferenco, ki bo v sredo, 25. februarja 2015 v Centru BIO Doživetje v Renkovcih.
Vljudno vabljeni!

pdf ...

Ogled dobrih praks v Porabju na Madžarskem

Dne 1. februarja 2015 je RA Sinergija izvedla ogled dobrih praks v Porabju, v Železni županiji na Madžarskem. Obiskali smo Küharjevo spominsko...
Slovenski regionalno razvojni sklad

Projekt Bioexperience je bil pred-financiran s sredstvi Slovenskega regionalnega razvojnega sklada iz Ribnice, in sicer v višini 98.042,48 EUR.

 

PREDSTAVLJAMO VAM...

EKOLOŠKI TURIZEM NA ČEZMEJNEM OBMOČJU

Živeti v sožitju z naravo je danes trend, ki posega na vsa področja našega življenja. Težimo k temu, da želimo ne glede na to kje živimo, obogatiti kvaliteto našega življenja in dobiti vpogled v trajnostne načine bivanja in življenja. Eko-agroturizem posega v tradicijo in značilnosti regije Pomurje, za bolj radovedne pa smo dodali tudi ekološko ponudbo in kulinariko naših sosedov na madžarski strani. Dolga tradicija kmetijstva, dobra in raznolika hrana in kulinarika ter trend zadnjih let, ki vodi k naravi in zdravju prijazni pridelavi in predelavi živil, so naše vodilo. Prehrana je ključni sestavni del dojemanja lastne okolice, ki se s potovanji spremeni. Je del dojemanja kulture bodisi lastnega naroda ali kulture druge države. Skozi hrano in tradicionalne obrti dobimo občutek domačnosti, ki je v Pomurski regiji eden izmed atributov.
Produkti nam v ruralnih skupnostih dopustijo preživeti svoj čas z ljudmi, ki delujejo na širokem področju programov za vzdrževanje njihovih tradicionalnih obrti. Socializacija in uživanje v razgledih in vonjavah Prekmurja in Prlekije sta ključni sestavini tako imenovanega koncepta eko-agroturističnih produktov Pomurja.
S ponovnim oživljanjem zanimanja prebivalcev in obiskovalcev za kulturo in naravo, lahko eko-agroturizem hkrati pomaga ohranjati skupnosti, spodbujati širjenje ekološke agrikulture/poljedelstva in ponuja neverjetno izkušnjo za obiskovalca. Preden okusimo kruh spoznajmo kmetovalca, ki nam pokaže kako pridobiva zrnje. Preden poskusimo bučno olje obiščimo pridelovalca v njegovih nasadih in obratih.
Ekološko kmetovanje je doživljenjska obveza in ne služba z osemurnim delavnikom. Dobavljati odlično hrano in sokove je veliko bolj zahtevno opravilo, kot bi si morda sploh lahko predstavljali. Čas, ki ga namenijo, da svoje znanje delijo z nami, je redek privilegij. Kmetje nam odprejo vrata svojega doma in nas skupaj s svojo družino  popeljejo po svojih poljih ter pokažejo trud in delo svojih rok, s čimer je izkušnja »od njive do krožnika« toliko bolj živa in jasna.


Mojca Makovec Haložan,
Center za zdravje in razvoj Murska Sobota


MARKETINŠKA STRATEGIJA

V sklopu projekta smo pripravili marketinško strategijo za tri ključne ciljne skupine: vrtce in šole, turistične ponudnike ter lokalno prebivalstvo. Kot podlago za pripravo strategije smo uporabili vprašalnike, ki za vsako izmed ciljnih skupin vsebujejo prilagojeno vsebino.

pdfMarketinška strategija


docVprašalnik za lokalno prebivalstvo - uporabniki ekološke hrane (.doc 1.3MB)
docVprašalnik za proizvajalce ekološke hrane (.doc 1.3MB)
docVprašalnik za otroke (.doc 1.3MB)
docVprašalnik za turistične ponudnike (.doc 1.3MB)


DELAVNICA NA TEMO:
PREDSTAVITEV KUHANJA IZ  LOKALNIH IN EKOLOŠKIH SESTAVIN


Projektni partner CZR je organiziral dne 9.1.2012 delavnico za animiranje ciljnih skupin ter predstavil kuhanje iz lokalnih in ekoloških sestavin.

   
 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se